Ова магично катче во Париз ќе ви овозможи да избегате од реалноста

Во Париз, на брегот на реката Темза, постои едно мало магично место, идеално за сите љубите на книгите. Оваа катче ви овозможува да избегате од реалноста со многу книги. Станува збор за книжарницата за англиска литература „Shakespeare and Company“.

За неа е карактеристично тоа то го чува споменот на најпознатиот англиски поет Вилијам Шекспир. Исто така, во неа доаѓале и Ернест Хемингвеј и Скот Фицџералд.

Во книжарницата книгите се наредени од подот до плафонот и ги има во секој агол, на секоја столица. Старите дрвени скали ќе ве одведат до делот наменет за читање.

 
Коментари

коментари