Ова се најмалите кучиња на светот

Кучињата се најдобриот пријател на човекот. Без оглед на расата и на големината, тие тежат тон љубов.

Секој љубител на куче ќе се согласи малите кутриња се многгу слатки и мили и мелем за очи. Особено малите кучиња, кои се имаат големо срце и знаат да бидат многу поискрени пријатели од луѓето.

Подолу претставени се најмалите кучиња на светот и нивната тежина:

Пекинезер (3-6 килограми)

Мобс (6-9 килограми)

Малтезер (3-4 килограми)

Јоркшир териер (2-4 килограми)

Џуџест пинч (1-3 килограми)

Чивава (1-3 килограми)

Јоркширски териер (2-3 килограми)

Померанец (2-4 килограми)

 

 

 
Коментари

коментари