Ова се најубавите градови на светлината

Кога ќе се спомене „градот на светлината“ многумина ги асоцира на Париз. Париз важи и за град на љубовта, кој и повикува вљубениците на уметноста, културата, историјата и се останато. 

Покрај Париз, кој го носи епитетот градот на светлината поради неговата специфична убавина, постојат и други градови кои откако ќе погледнете како изгледаат заедно со нивните атракции  во текот на ноќта, ќе ве остават без зборови.

За кои градови станува збор, погледнете ги фотографиите.

Лондон

Хонк Конг

Сан Франциско

Пекинг

Шангај

Њујорк
Коментари

коментари