Овие апсурдни работи во минатото биле нормални

Благодарение на развојот на технологијата, денес животот ни е многу лесен. Имаме интернет, одлични дизајни на апарати за нега и убавина и на апарати за олеснување на работата во домаќинството. Но, се прашувате ли каква била ситуацијата во минатото? 

Порано луѓето воделе тешки битки и правеле се што е во нивна моќ за да си го олеснат секојдневието. Многу од работите кои тие ги правиле нам ни изгледаат чудни и тешки за објаснување.

Многу од луѓето барале работа со CV кое го носеле на грб.

Користеле лек за забоболка во чиј состав има кокаин.

Популарен метод на пеглање на косата во 1960-тите со пегла за алишта.

Натпреварите за убавина од 1936 година се одржувале со покриени лица.

Користеле специјални ракавици со бројки и букви за тренинг за правилно.

Седиште за дете од 1940-тите.

Деца во рекламите за цигари во 1960-тите.
Коментари

коментари