Овие намирници најдобро ги обновуваат белите дробови кај пушачите

Доколку сте поранешен пушач, почнете да консумирате домат и јаболко. Тоа ќе ви помогне во обновувањето на белите дробови.

Според едно истражување кое е направено, резултатите покажа дека лицата кои јадат по два домати и над три јаболки на ден имаат побавен пад на функциите на белите дробови во однос на лицата кои ретко ги консумираат тие намирници.

Меѓутоа, позитивно дејство има само свежото овошје и зеленчукот .

 
Коментари

коментари