НАПРАВИ САМ: Куќа од палети и пластика за помалку од 100 евра!

Овој проект го создадоа дизајнерите на I-Beam Design инспирирани од еден едноставен, но неверојатен факт: 84% од бегалците во светот можат да бидат сместени во една година, и тоа благодарение на овие рециклирана куќи направени од палети во Америка.

2_347x465

3(19)_297x465

Изгледот е апсолутно сензационален, овој тип на куќички е лесен за носење и нуди поголема флексибилност во однос на конфигурацијата.

Само со палети и пластика за покривот, може да се изгради една ваква еколошка куќа за помалку од 100 евра.

3(19)_297x465

kyshtapalet2

kyshtapalet3

Иако овие куќички се без водоснабдување и греење, сепак тие  може да се инсталираат.

Куќата од палети е дизајнирана со благородна цел, но исто така треба да знаете дека со малку пари и добра волја, може да се изгради оригинален детски рај за вашите деца.

[tube]https://www.youtube.com/watch?v=wkl16kdGFEY[/tube]
Коментари

коментари