Песни од цртаните филмови кои ќе ве вратат во детството

Детството е најубавиот период од животот. Тоа е период во кој децата не се замараат за ништо, освен да не го пропуштат омилениот цртан филм на телевизија.

Многу од нас кога бевме деца се радувавме кога ги гледавме цртаните филмови на телевизија, а оние кои не можеа да ги дочекаат на телевизија, ги изнајмуваа од видеотека. Подоцна пораснавме и се поретко ги гледавме. Но, мора да признаеме дека често се случува да се присетиме на некоја од нивните песни.

За оние кои долго време н денес ќе ве вратиме назад во детството и ќе ве потсетиме на најубавите песни од нашите омилени цртани.

Кралот Лав – “Circle Of Life”

Анастасија – “Once Upon A December”

Насловната песна од „Том и Џери“

Пепелашка – “Bibbidi-Bobbidi-Boo”

Снежана и седумте џуџиња – “Someday My Prince Will Come”

Кралот Лав – “Hakuna Matata”

Аладин – “A Whole New World”

Малата сирена – “Under the Sea”

 
Коментари

коментари