ФОТО: ПОГЛЕД ВО ПАЛАТАТА НА КРАЛИЦАТА ЕЛИЗАБЕТА, ВРЕДНА 1,55 МИЛИЈАРДИ ДОЛАРИ

Оваа резиденција содржи вкупно 755 соби, односно 52 спални соби, 188 соби за персоналот, 92 канцеларии и 78 тоалети, вредна е 1,55 милијарди долари а сопственичка е Кралицата Елизабета Втора.

Палатата од предната страна е долга 108 метри, широка 120, а висока 24 метри. Вкупната површина е 77.000 квадратни метри. Таа е дом на британскиот монарх уште од 1837 година.

За тоа како изгледа, погледнете на фотографиите во продолжение:
Коментари

коментари