Поради оваа причина многу ќе и се радувате на пролетта

Сега имаме причина плус зошто треба да и се радуваме на пролетта.

Според едно истражување објавено во британското списание за дерматологија “British Journal of Dermatology”, косата расте најбрзо на пролет во споредба со другите годишни времиња.
За да ја искористите оваа предност на најдобар начин, скратете ги исушените врвови пред почетокот на пролетта и дочекајте ја новата сезона со здрава коса. Исто така, за густа и сјајна коса, во вашата исхрана вклучете храна која содржи протеини, цинк и железо. На овој начин дополлнително ќе го забрзате растењето на косата и до лето ќе имате видиливи резултати.Коментари

коментари