Постои ли нешто подобро од среќа?

Среќата со пари не се купува. Таа е непроценлива. Понекогаш е потребно малку за да бидеме среќни.

Често се случува  среќата да е пред нас, а да не ја гледаме. Среќата не е секогаш во големите работи, треба некогаш да ја побараме и во најмалите нешта.

Самите одбираме дали ќе бидеме среќни, колку ќе бидеме среќни и што ќе не прави среќни. Понекогаш имаме големи очекувања, што прави да заборавиме на малите работи. Но, кога ќе сфатиме дека и малите работи се дел од нашата среќа, дефинитивно лесно ќе чекориме напред.

Не заборавајте, бидете среќни, барем неколку минути во денот. Ако се уште не сте сте почувствувале среќни, ви предложуваме да го погледнете видеото и да ја почувствувате вистинска среќа на овие животни. Уживајте.
Коментари

коментари