Што ќе се случи ако го притиснете копчето старт/стоп за време на возење?

Дали некогаш сте се запрашале што може да се случи ако за време на возењето случајно го притиснете старт/стоп копчето кое што на модерните автомобили служи за стартување, односно гасење на моторот?

Кај повеќето од модерните автомобили, наместо традиционалното „вртење“ со клучот, за стартување и гасење на моторот се користи старт/стоп копчето, кое што се чини дека во иднина ќе биде вградено кај сите автомобили.

Но, што ќе се случи доколку го притиснете копчето за време на возење? Момците од AutoVlog го тестираа и сега се чини дека е разрешена дилемата кај тие што ја имаа, барем дефинитивно кога станува збор за возилата на Форд.


тагови


Коментари

коментари