Чек дис аут
Search


Што навистина треба да направите ако на телото имате бемка од која растат влакненца

Бемките на телото се честа појава но луѓето често не знаат што да прават во врска со нив.

Бемките се често со црвена или кафена боја а настануваат кога ќелиите на кожата почнуваат да растат во форма на грозд наместо да се шират, а темните бемки се должат на тоа што истите ќелии на кожата само произведуваат и пигмент. Обично се појавуваат посе 30-та година од животот и може да се променат во различен период од животот.

Кко и на останатите делови од кожата и на бемките може да се појават влакненца, во зависност од тоа колку фоликули има и тоа е всушност многу нормално кои всушност како и кожата така и тие може да бидат потемни или посветли.

Експертите велат дека всушност помал е ризикот за карцином ако на бемката има влакненца, па како и сите останати несакани влакненца по телото можете да ги искубете или депилирате без никаков проблем.

Сепак ако бемката почне да менува боја и има нерамни рабови тогаш препорачливо е да се обратите на лекар.
Коментари

коментари