Што кажале славните мажи за жените?

Жените отсекогаш биле инспирација за мажите. Во текот на човековата историја многу паметни луѓе западнале во ќорсокак сакајќи да ја решат мистеријата наречена жена. Прочитајте што имале да кажат некои од нив за оваа неисцрпна тема.

Зигмунд Фројд

“Големо прашање на кое никогаш не е одговорено и на кое досега не бев подготвен да понудам одговор и покрај 30 години проучување на душата на жената е: Што сакаат жените?“

Алберт Ајнштајн

“Кога мажот е во присуство на убава дама еден час, му се чини дека се во прашање минути. Доколку го ставите да седи на топла печка една минута ќе му се чини дека тоа се часови. Тоа е релативност“.

Лени Брус

“Мажите се како кучиња. Постојано ви се враќаат. Дамите се како мачки. Еднаш обратате им се со повисок тон…и тие ќе заминат“.

Оскар Вајлд

“Лицето на мажот е негова биографија. Лицето на жената е нејзина фантазија“.

Чарлс Буковски

“Не чекајте совршена жена. Таа не постои“
Коментари

коментари