„Таа мојот почеток и крај“

102ed7fd79e7a0cc372bd96d42bc40d5
После неа почнав да заборавам како да дишам.Гледајќи ги нејзините усни како се потпишуваат на туѓи образи а нејзините прсти како ги закрпиле празнините со нечија страна кожа, заборавав како да дишам. Додека телото и се топеше како восок под неговите пазуви јас ги чувствував капките крв од дланките како се лееа врз мојата бела кошула.. Влегов во преполната просторија од каде одекнуваше музиката на проклетото танго кое го учев со месеци само за да ја направам среќна, и белата кошула која таа ми ја подари вториот месец кога ме запозна со нејзината мајка. Крвта течеше како штотуку распарано небо среде Септември, црвена и врела како нејзините усни кои сега ги вкусуваше тој.  И додека звукот на здравицата на нивните чаши бело вино вриштеше во мојата глава, на подот се тркалаа празните шишиња виски со кои се обидував да го отстранам горчливиот вкус кој таа ми го остави откако замина. Додека тој го гужваше нејзиниот сатенски фустан на задното седиште, јас струев 100 км на час гледајќи си ја смртта пред очите вртејќи на острите кривини како што неговите дланки се спуштаа по нејзините бедра, заборавав како да дишам.. И додека во џебот го чував златниот прстен за кој поминав толку непреспиени ноќи, таа своите му ги препиша него. На вратот како јазол ја чувствувам нејзината последна прегратка, секој ден се повеќе ме стега. И сега кога ја проколнувам да е заробена илјада метри длабоко во пеколот и чувствувам како сите мои органи се згрозени од неа, јас сеуште толку проклето ја посакувам и само од помислата на неа заборавам како да дишам…

– Кукла од Памук

http://kuklaodpamuk.blogspot.com
https://www.facebook.com/kuklaodpamukblog
Коментари

коментари