Табела на дебелеење: Колку време треба да вежбате за да ги согорите слатките задоволства?

Нареден пат пред да посегнете меѓу главните оброци по мало чоколадо, некој лиснат производ од пекара или малку чипс, вреди и да знаете колку физичка вежба ќе ви биде потребна и дали сакате да внесете толку празни калории во вашиот организам.

Вашите прехрамбени навики можете да ги промени многу едноставно, доволно е да знаете колку време треба да пешачите или да трчате за да можете да спречите дебелеење дури и по најмалото чоколадо или пак, она утринско капучино од најблиското кафуле.

За пример, можат да ви послужат и две поголеми јаболка кои со сигурност ќе ве заситат, помалку калории ќе внесете и што е најважно ќе имате во организмот внесено витамини и минерали потребни за одржување на здравјето.

Неколку слатки задоволства и колку време ќе ви биде потребно да се движите за да не се претворат во масни наслаги на стомакот.
Коментари

коментари