Таг:, , , , , , , , , , , , , , , , ,

Цитати од цртани филмови кои не научија за животот и љубовта

Цртаните филмови oтсекогаш биле омилени и кај младата и кај старата генерација. Секој цртан...

Која била Покахонтас?

Национална географија – Вашингтон Ќерката на поглавицата на племето Поухатан Алгонкин,...

Мрачната вистина за бајките: Заспаната убавица била силувана, а пепелашка ја убила маќеата!

Браќата Грим со своите првобитни приказни ја претставиле социолошката состојба која...