Тесла автопилот – спречува и предвидува сообраќајки пред истите да се случат (ВИДЕО)

Најновиот изум на Тесла колите – Тесла автопилотот, кој дефинитивно е нешто неверојатно.

Тесла автопилотот функционира на тој начин што ја намалува максимално брзината на автомобилот се додека истиот не престане со движење. Можеби со неколку модификации ќе претставува крај за неизбежните и непријатните сообраќајни незгоди.

Покрај тоа што овој автомобил вози сам, тој исто така предвидува кога ќе се случи сообраќајка. Ова неверојатно видео беше неодамна прикачено на јутуб, а го прегледаа илјадници луѓе и е доказ дека автомобилот дури и предвидува сообраќајки, врши анализа на теренот и дава сигнал и намалува брзина пред да се случи незгодата.
Коментари

коментари