Третиот мото собир во Свети Николе (фотографии)

Во сабота, на 04 јуни 2016 во Свети Николе се одржа третиот по ред мото собир, организиран од Мото клубот Свети Николе. Членовите на мото клубот и оваа година беа на висина на задачата и покажаа и докажаа дека се организирани како братство, што можеше и да се види од почитта која ја добија од многуте мото клубови кои ги посетија. Во градот беа присутни моторџии од многу земји, а граѓаните имаа ретка прилика да присуствуваат на еден убав настан.

трет-мото-собир-свети-николе-490x294

Собирот беше поддржан од Општина Свети Николе, Меѓународниот Славјански Институт, повеќе локални стопанственици и медиуми. Затоа што културните настани во градот на Свети Никола и Овче Поле се вистинска реткост, со овој настан кој веќе прераснува во традиција, Овчеполци ретко ама квалитетно добиваат можност да уживаат заедно со посетителите од Македонија и странство.

 фото од дрон – Sky Zone GP

Разгледајте ја галеријата:

 
Коментари

коментари