Вака изгледа земјотрес под море

Нуркачите на брегот Батангас на Филипините, го снимале дното на океанот кое наеднаш почнува да се тресе и да крева облак од песок.

Земјотреси го потресуваат филипинскиот брег од 4. април со повеќе од 1.000 дополнителни земјотреси во четири умерени потреси.

Филипините генерално се наоѓаат на едно од најтрусните делови на планетата, помеѓу две тектонски плочи, но и покрај тоа објаснување не е тешко да се увиди зошто населението ја гледа оваа појава како “божји гнев”.

Нуркачите на брегот Батангас на Филипините, го снимале дното на океанот кое наеднаш почнува да се тресе и да крева облак од песок.
Коментари

коментари