Видео кое ќе го наежи секој Македонец: Четири девојчиња ја пеат „Слушам кај шумат шумите“ (ВИДЕО)

Новата преработка на  “Некст Тајм” за песната “Слушам кај шумат шумите” за неколку дена стана број еден хит во целата држава.

Иако некои се одважија да ја критикуваат, како на пример Златко Ориѓански, оваа преработка е оригинална и ги заслужува сите пофалби.

Стефан и Мартин на својата фан страна на Фејсбук објавија оригинално видео на кое 4 девојчиња ја пеат песната од “петни жили”, што е повеќе од доволен доказ дека нивната преработка ја доближи оваа песна до сите генерации.

“Една од главните причини зошто се обработуваат овие стари народни изворни песни”, напишаа “Некст Тајм” под видеото.

Уживајте:
Коментари

коментари