ВИДЕО: Куќа на иднината – Се склопува за само 6 часа и може да си го дозволи секој

Архитектот Ренато Видал од Италија со својата компанија ја измислил оваа монтажна куќа која се склопува за само шест часа и чини нешто помалку од 30 илјади евра.

Оваа куќа по потреба може и да се сели, односно преместува, дури и откако веќе еднаш е изградена. Куќата е отпорна на земјотрес и има еколошки прифатлив капацитет со соларни плочи, ЛЕД осветлување.

Компанијата вели дека доволни се три лица за да ја склопат целата куќа во рок од 6-7 часа. Во зависност од квадратурата, цената се движи помеѓу 29 и 60 илјади евра.

Уште една позитивна работа е тоа што за да изградите ваква куќа не ви се потребни темели.

Извор : Засе.мк
Коментари

коментари