Во Кина е отворена библиотека која ќе ви го одземе здивот

Во Кина е отворена библиотека со неверојатни 1,2 милиони книги, а внатрешноста ќе ви го одземе здивот.

Оваа конструкција изгледа неверојатно со сферичен аудиториум во центарот на билблиотеката, со што се потсетува на големо око. Таа се наоѓа во округот Бинхај во Тијанџин и е изградена на пет спрата.

Потребни беа четири години за да се изгради библиотеката Во неа има простор за читање на подиумот, простории за одмор на средниот кат, сали за состаноци и компјутерски и  аудио соби на горниот.

 

 
Коментари

коментари