За жените

za zenite

Жена без драма, постои ли такво нешто? Кога и да ти е убав денот, она е тука за да ти го расипе и обратно. Не можеш со неа, не можеш без неа. Ќе ти каже демек нејкќам романтики, нејќам да ми се обраќаш со злато, сонце итн, а уствари она се топи ко мраз на сонце кога ќе ѝ кажеш некој убав збор. Ти вика дека сака внимание, а кога ќе го добие, ѝ стануваш досаден.
А кога и да помислиш дека е крај, биди сигурен дека не е. Крај ќе биде кога ќе сака она, а до тогаш ќе измисли мал милион причини зашто да ти се врати во животот. Тоа го изведува толку вешто, што секгаш потпаднуваш на секоја нејзина манипулација.
Колку и да се трудиш да го разбереш феноменот наречен жена, залудно е.

 

Lauren Mars

 

 


тагови


Коментари

коментари