Започнува продажбата на iMac Pro

Започна продажбата на новиот iMac Pro и е со почетната цена од 4,999 долари.

Новиот iMac Pro се карактеризира Xeon процесор, 5К дисплеј и Radeon Vega графичка карта. Располага со 128 GB меморија како и 4 TB, како и можност за избор помеѓу Vega 56 или 64 графички чип. Со него доаѓа и бел Lightning полнач за полнење на црната тастатура која што, како што велат од Apple е ексклузивна на овој компјутер.

Станува збор за многу брза машина со високи перформанси која што нуди одлични можности за брзо уредување на 4К видеа и 3Д графика.
Коментари

коментари