Зголемете ја моќта на вашиот мозок преку овие едноставни техники

Ова е листа на техники кои можете да почнете да ги применувате од денес, кои ќе ви помогнат да размислувате побргу, да ја подобрите меморијата и да го искористите потенцијалот на вашиот мозок.

 1. Решавајте крстозборки и загатки
 2. Доколку сте десничар, користете ја левата рака за да ги измиете забите, да се исчешлате и обратно.
 3. Бидете отворени кон двосмислените ситуации. Научете се да уживате во парадоксот и оптичките илузии.
 4. Блокирајте едно или повеќе сетила. Јадете со заврзани очи, носете слушалки, туширајте се мижејќи.
 5. Не се ограничувајте. Пронајдете интерес во теми од најразлични сфери.
 6. Научете креативни техники.
 7. Решавајте логички задачи.
 8. Размислувајте позитивно.
 9. Пронајдете хоби. Цртајте, слушајте музика, играјте. Не е неопходно да сте професионалец во тоа што го правите.
 10. Одржувајте ја вашата физичка кондиција.
 11. Пијте многу вода.
 12. Дишете длабоко.
 13. Смејте се често.
 14. Наспијте се.
 15. Не дозволувајте да бидете зависни од технологијата.Коментари

коментари