Зошто олимпијците ги гризат златните медали?

Сајмон Вистлер објаснува зошто олимписките спортисти често се фотографирани како ги гризат освоените медали.

Поточно, тој објаснува зошто фотографите толку често ги замолуваат спортистите да ги гризат нивните медали, традиција за тестирање дали нешто е навистина златно.

Златото е мек метал, а гризењето на чисто злато би требало да остави траги од забите.
Коментари

коментари