Категории

10 човечки акции поради кои кучињата се вознемирени

Кучињата не можат да ги сокријат своите емоции, па затоа можете лесно да видите какво расположение имаат.

Ако куче мавта со опашката и лае кога ќе го види својот сопственик, кристално е јасно како се чувствува во моментот. Сепак, не е толку лесно да се препознаат чувствата на незадоволство или тага кај куче. Во оваа статија, ќе дознаете што може да го вознемири вашето домашно милениче и како вие двајца да најдете начини да се разберете.

Ние издвоивме 10 од најчестите работи што можат да го расипат расположението на вашето домашно милениче.

  1. Дозволувате странци да го галат вашето куче.

  2. Не сте му поставиле дневна рутина на вашето куче.

  3. Сакате да го облекувате вашето куче.

  4. Го ставате поводникот на вашето куче.

  5. Не го сфаќате сериозно стравот на вашето куче од вода.

  6. Му викате на вашето куче.

  7. Го задевате вашето домашно милениче.

  8. Не играте доволно со вашето куче.

  9. Го оставате миленичето само.

  10. Вие сте депресивни.