10 книги кои им го промениле животот на обичните луѓе

Според најновите истражувања, ова се книгите за кои читателите кажале дека имале огромно влијание врз нивниот живот

1.„Алиса во земјата на чудата“ – Луис Керол
2.„Големиот Гетсби“ – Френсис Скот Физџералд
3.„Фаренхајт 451“ – Реј Бредбери
4.„Господарот на мувите“ – Вилијам Голдинг
5.„Многу новиот свет“ – Олдус Хаксли
6.„Ловец и жито“ – Џером Дејвид Селинџер
7.„Животинска фарма“ – Џорџ Орвел
8.„1984“ – Џорџ Орвел
9.„Господарот на прстените“ – Толкин
10.„Да се убие птицата подбивница“ – Харпер Ли
Коментари

[fbcomments]