Категории

10 мудри мисли за љубовта, животот и пријателството

Љубовта и пријателството се основни карактеристики на животот. Што би бил животот доколку не почувствуваме љубов, нежност, верност и лојалност? Ова се најубавите мисли кажани од мудри луѓе за животот, љубовта и пријателството.

“Решив да се држам до љубовта…Омразата е претежок товар за носење.”

– Мартин Лутер Кинг

“Најпосакуваниот подарок во љубовта не се дијамантите, ниту пак розите и чоколадите. Тоа е фокусираното внимание.” 
– Ричард Варен

“Господ ни го подарил животот, од нас зависи дали ќе си подариме убав живот.”
– Волтер

“Никој не добива живот вреден за живеење – секој мора да го направи вреден за живеење.”
– Винстон Черчил

“На крајот, не се бројат годините. Животот во тие години се брои.”
– Абрахам Линколн

“Во три зборови можам да сумирам се што научив за животот: тој продолжува понатаму.”
– Роберт Фрост

“Трагедијата на животот не е тоа што завршува пребргу, туку тоа што ние чекаме предолго да го започнеме.”
– В. М. Луис

“Пријател е некој кој ти дава целосна слобода да бидеш она што си.”
– Џим Морисон

“Ниедно пријателство не е случајност.”
– O. Хенри

“Пријателите се најдобриот начин на Господ да се грижи за нас.”
– Непознат автор