Категории

10 мудри совети за мојата ќерка: Мажот не е бог, никогаш не му се восхитувај

Секоја мајка сака нејзината ќерка да биде посреќна од неа. И секоја мајка, потпирајќи се на своето животно искуство, чува мудри и непроценливи совети за својата ќерка.

1. Секој „погрешен“ дечко те води кон вистинскиот.

2. Животот е постојана промена на работа и одмор. Не го занемарувај времето предвидено за одмор и опушти се во текот на учењето.

3. За да ја средиш твојата соба, не ти требаат пари, само знаење и вештина.

4. Во животот сѐ е подеднакво поделено: омразата и љубовта, богатството и сиромаштијата, смеата и солзите, но секогаш можеш да избереш на која страна ќе се наклониш.

5. Главната задача е да се пронајдеш себе и да станеш среќна, само така што твоето „добро“ нема никому да наштети.

6. Внатрешната убавина е многу посветла и поубава од надворешната. Ако жената блеска однатре, не мора да троши пари на дијаманти.

7. Не се лажи себеси. Тоа никогаш немој да го правиш.

8. Девојките се само пријатели, а не исповедници. Ако сакаш никој ништо да не знае, тогаш не кажувај нкому ништо.

9. Ако не знаеш што да правиш, направи пауза.

10. Човекот не е Бог. Не треба да го обожаваш. Мажот е партнер, точка.

Прегледи:
75
Објавено на:
27.09.2021