10-те најдобри плажи во Грција за 2014

Сакале да признаме или не, нашиот јужен сосед претставува една од најпосетуваните туристички дестинации за летните одмори. Кога веќе сме решиле таму да го поминеме одморот, тогаш убаво би било да знаеме кои се најдобрите плажи кои задолжително мораме да ги посетиме. Најпознатиот туристички сајт Trip Advisor ги одбра 10-те најдобри плажи за 2014 година.

1. Elafonissi Beach, Крит

1. Elafonissi Beach, Крит

2. Baloos Beach and Lagoon, Крит

2. Baloos Beach and Lagoon, Крит

3. St. Pauls Bay, Родос

3. St. Pauls Bay, Родос

4. Paleokastritsa Beach, Крф

4. Paleokastritsa Beach, Крф

5. Eggremni Beach, Лефкада

5. Eggremni Beach, Лефкада

6. Navagio Beach, Закинтос

6. Navagio Beach, Закинтос

7. Myrtos Beach, Кефалонија

7. Myrtos Beach, Кефалонија

8. Porto Katsiki, Лефкада

8. Porto Katsiki, Лефкада

9. Stalis Beach, Крит

9. Stalis Beach, Крит

10. Perissa Beach, Санторини

10. Perissa Beach, Санторини
Коментари

коментари