10 најубави раси на кучиња во светот

Секое куче е убаво на свој начин, а секој сопственик на куче верува дека неговото е најубаво. Според кинолозите (кинологија е наука која се занимава со раси на кучиња, нивното одгледување, нега, тренирање), ова се 10-те најубави раси на кучиња во светот.

1. Сибирски хаски


2. Златен ретривер

3. Германски овчар


4. 
Лабрадор


5. 
Бернардинец

6. Дога

7. Доберман


8. Бернско
планинско куче

 

9. Кувас


10. 
Акита
Коментари

коментари