Категории

10 неверојатни нешта кои не ги знаете за женското тело (ВИДЕО)

Во што се се жените различни од мажите? Освен очигледните разлики ова видео ќе ви открие и некоја тајна плус. 

Научниците докажале дека жените имаат појак имунитет, поотпорни се на болка, гледаат повеќе бои и посилно чуствуваат мириси.

Исто така, научно е докажано дека жените имаат подобра меморија, а тоа се должи на различната конструкција на мозокот. Сигурно не сте знаеле дека постои и невролошка разлика во начинот на кој слушаат мажите и жените, а има и биолошка разлика во начинот на кој се процесира алкохолот во телото, па има вистина во тоа дека на мажите повеќе им држи да пијат. 

Што е со плачењето, градите и срцето? Објаснување за овие работи може да видите во ова интересно видео.

Прегледи:
70
Објавено на:
24.11.2016