Категории

10 преубави фотографии од дупли виножита

Најдобро време за да видите виножито е доцна во денот или во раните утрински часови, кога сонцето е пониско поставено на небото. Ако имате среќа, можби ќе видите двојно виножито.

Можно е дури да се видат три или четири виножита, но тие се ретки. Виножито се создадава кога зрак од сончева светлина поминува низ капка вода. Капките вода ја рефлектираат светлината на голем број на различни агли.

Прегледи:
518
Објавено на:
10.02.2016