10 реченици кои ќе ве направат посилни

1. Луѓето не се против тебе, тие се за себе!
2. Не качувај се на врвот на планината за да те види светот, туку за ти да можеш да го видиш него.
3. Повеќе поуки ќе извлечеш од неуспехот отколку од успехот: затоа не дозволувај неуспехот да те запре. Неуспехот го зацврстува карактерот.
4. Најопасен од сите ризици – да го поминеш животот не правејќи го она што го сакаш затоа што мислиш дела можеш да имаш слобода да го направиш тоа во иднина.
5. Оди таму каде што те слават, а не таму каде што те толерираат.
6. Личноста со која ќе поминеш најмногу време во својот живот си ти, затоа потруди се колку што можеш да ја направиш што поинтересна.
7. Ако ги прифатиш своите ограничувања, можеби ќе ги преминеш.
8. Луѓето често кажуваат дека мотивацијата не трае долго. Не трае ни капењето, затоа се препорачува на дневна база.
9. Секој човек кој ќе го сретнеш во животот се плаши од нешто, нешто сака и нешто изгубил.
10. Твојата комфорна зона е непријател на големите достигнувања.
Коментари

[fbcomments]