Категории

10 видови на кучиња кои најлесно се прилагодуваат на живот во стан

Некогаш не е лесно да го изберете вистинкото милениче. Колку и да ви се допаѓа некое куче, може да се случи еднотавн да не е за живот во стан или да не одговара на вашиот стил на живот.

На пример, ако живеете во мал стан во голем град, мали се шансите дека „хаски“ е вистинскиот избор. За среќа, за секого постои вистински избор на куче, само треба да го пронајдете. Ова е листа на раси на кучиња кои најлесно се прилагодуваат на живот во стан.

1. Бостонски териер

2. Англиски булдог

3. Француски булдог

4. Чивава

5. Јазовичар

6. Германска дога

7. Мопс

8. Јоркшки териер

9. Кавалер Кинг Чарлс шпаниел

10. Хрт

Прегледи:
1749
Објавено на:
12.03.2018