Категории

100. години од женската убавина во Јапонија

Пристигна уште едно од серијалот на видеа „100 години убавина“, а овој пат ја следи еволуцијата на трендови на шминка и фризура во Јапонија. Погледнете како моделот Меи се трансформира од традиционален изглед кој потсетува на гејша во 1910тите до тотално откачена девојка од Харајуку. 

А потоа погледнете ги и инспирациите за овие трендови. Тие можеби се и најдобриот дел.