11 начини за како да го подобрите вашето расположение

Овие 11 начини се за оние денови кога не се чувствувате добро или сте болни, кога сте премногу уморни или ќе станете „на лева нога“.

Нема да ги решите сите ваши проблеми со нив, но брзо ќе го подобрите расположението.

 • Размислете за некоја работа која не ви се случила (а можела)
 • Изедете банана или парче темно чоколадо
 • Исправете го телото
 • Дишете со методот 3-3-6
 • Насмевнете се (дури и вештачки!)
 • Изгледајте смешен филм
 • Кажете дека сте бесни
 • Замислете се во моментот на успех
 • Разгледајте ги фотографиите од одмор
 • Размислете за една работа за која сте благодарни
 • Подарете некому подарок

Мартин М. | Среќа.мк
Коментари

[fbcomments]