Чек дис аут
Search

12 годишно момче рачно изработува плишани играчки, а потоа ги подарува на болните дечиња

За Кампбел Ремес би помислиле дека е просечно момче, но тоа што го прави ова дете посебно е неговото златно срце!

Иако има само дванаесет години, тој го поминува своето слободно време во изработување на плишани играчки за малите болни дечиња од локалната болница.

Ова е Кампбел, 12 годишното момче со златно срце.

Кога имал само 9 години, ги прашал своите родители дали ќе можат да купат поклони за децата во болницата.

Кога неговите родители го соочиле со високата сума на пари, се решило самиот да ги направи.

Самиот се научил да шие и го започнал „Проект 365 од Кампбел“.

Тоа е мисијата за којашто Кампбел си го поставил следниот услов – секој ден да прави нова играчка, а истите да бидат донирани во болници, хуманитарни акции и базари.

Еве само дел од среќните деца кои добија од плишаните играчки на Кампбел.
Коментари

[fbcomments]