12 причини зошто вашиот дедо заслужува прегратка во истиов момент

Дедовците се збир од мудрости, трпение, оптимизам и огромни количини на животно искуство.

Секој дедо е магионичар, кловн, аниматор или мајстор по потреба.

Ви треба уште некоја причина плус да го прегрнете додека е тука?

Еве ви 12:

1. Дедо секогаш знае како да ве утеши.

12-pricini-zosto-vasiot-dedo-zasluzuva-pregratka-vo-istiov-moment-1

2. Тој ги има најтоплите раце кога надвор е кочан студено.

12-pricini-zosto-vasiot-dedo-zasluzuva-pregratka-vo-istiov-moment-2

3. Знае многу за печурките, овошките, растенијата…

12-pricini-zosto-vasiot-dedo-zasluzuva-pregratka-vo-istiov-moment-3

4. Дедо има толку многу интересни и мистериозни предмети.

12-pricini-zosto-vasiot-dedo-zasluzuva-pregratka-vo-istiov-moment-4

5. Дедо – најдобрата дадилка.

12-pricini-zosto-vasiot-dedo-zasluzuva-pregratka-vo-istiov-moment-5

6. По потреба и магионичар.

12-pricini-zosto-vasiot-dedo-zasluzuva-pregratka-vo-istiov-moment-6

7. Дедо нè учи што значи да си среќен со малите работи во животот.
12-pricini-zosto-vasiot-dedo-zasluzuva-pregratka-vo-istiov-moment-7

8. Тој е извор на интересни животни приказни и авантури од младоста.

12-pricini-zosto-vasiot-dedo-zasluzuva-pregratka-vo-istiov-moment-8

9. Но, и наш најдобар заштитник.

12-pricini-zosto-vasiot-dedo-zasluzuva-pregratka-vo-istiov-moment-9

10. Дедо е натрпеливата личност во целиот свет.

12-pricini-zosto-vasiot-dedo-zasluzuva-pregratka-vo-istiov-moment-10

11. Има златни раце.

12-pricini-zosto-vasiot-dedo-zasluzuva-pregratka-vo-istiov-moment-11

12. И заради него веруваме во љубовта до крајот на животот.

12-pricini-zosto-vasiot-dedo-zasluzuva-pregratka-vo-istiov-moment-12

 
Коментари

[fbcomments]