13 сурови вистини за животот кои мора да ги прифатиме за да бидеме среќни

Животот е тежок. Не оди секогаш онака како што сме планирале. Постојат безброј препреки со кои мора да се соочиме низ него. Најдобро е да се живее прифаќајќи ги работите кои претставуваат универзални вистини. Не можете да ги игнорирате, а доколку се обидете ќе излезат на површина кога најмалку очекувате.

Ова се 13 сурови вистини за животот кои мора да ги прифатите за да бидете среќни.

1. Среќа е кога правите нешто за другите

2. Секого и сѐ што сакате еден ден ќе го нема

3. Дури и ако сте добар човек, ќе ви се случуваат лоши работи

4. Животот никогаш нема да биде фер

5. Не очекувајте луѓето да бидат фини

6. Никогаш нема да бидеме совршени

7. Ќе се случуваат промени, без разика дали ги сакате или не

8. Залудно потрошеното време, е време изгубено засекогаш

9. Работите нема да излезат секогаш онака како што сакате

10. Времето е скапоцено, а не парите

11. Не се обидувајте да ги направите сите среќни

12. Да живеете удобно, бидете продуктивни

13. Престанете да постоите, почнете да живеете
Коментари

[fbcomments]