Тимот за спасување на планина при Црвен крст на необичен начин ги изненади најмладите!

Во духот на новогодишните празници, тимот за спасување на планина при Црвен крст на град Скопје и волонтерите на Црвен крст Центар им го разубавија секојдневието на децата на Клиниката за детски болести и Клиниката за Онкологија при Клиничкиот центар Мајка Тереза – Скопје, организирајќи показна вежба.

Имено, членови од Тимот маскирани во Дедо Мразовци, се спуштаа по јаже и им делеа подароци на децата хоспитализирани во двете клиники.


Вежбата која се реализираше во соработка со Општина Центар и Бугарската амбасада во РМ, треба да биде пример за креативност и хуманост и да не потсети дека секој од нас може да даде придонес и да биде причина за најискрените детски насмевки!
Коментари

[fbcomments]