Категории

18-то издание на скопскиот WizzAir маратон!

Вчера се оддржа овогодишниот скопски WizzAir маратон на кои учествуваа околу 8500 натпреварувачи. Луѓе од повеќе од 45 земји го протрчаа маратонот и оставија убава атмосфера на скопските улици.

Оваа година традициионално се одржаа 3 трки истовремено. Најпопоулатната трка од 5км, полумаратонот од 21км и маратонот од 42км. Стартото на трките беше од 8ч., а скопските улици беа преплавени со насмеани и мотивирани лица како и бројни мотивирачки транспаренти кои ги бодреа натпреварувачите.

Победник на овогодишниот маратон во машката категорија е Онесмус Киплимо Киплагат. Второтот место го освои дарио Ивановски, додека пат третото место го освои Никола илиевски.

Од женска категорија, најгоре на пиедесталот се наоѓа Кетрин Черотич. Со второто место се закитува Билјана Кираџиева, а третото место го носи Тамара Попов.

Прегледи:
110
Категории:
Uncategorized
Објавено на:
03.10.2022