Категории

Два дена пред смртта напишала водич за среќа : Еве што навистина е важно во животот

Среќата е навистина во најмалите работи, но дали тоа го потврдува и овој водич кој го напишала една девојка пред смртта.

Колку малку на луѓето им е навистина потребно за среќа најдобро покажува примерот од 18 – годишната Џес Фаирклоуг од Ливерпул. Девојката која боледувала од редок вид на рак на коските имала уште неколку денови пред смртта кога решила да напиши водич за среќа.

Нејзината листа која ја нарекла “работи кој се најважни“ ја пренесуваме во целост :

  1. Поминувај повеќе време со пријателите и фамилијата.
  2. Пишувај дневник, зачувај ги спомените низ видеа и фотографии.
  3. Заменете ги лошите работи со добри.
  4. Читај, слушај, разговарај.
  5. Овие работи нас не прават среќни, но често не сме свесни за тоа. Сепак, ТОА е тајната на животот. Бидете среќни и однесувајте се добро кон другите колку е можно повеќе – за крај додала тинејџерката.

Прегледи:
89
Објавено на:
26.01.2016