Чек дис аут
Search


Модната недела во Париз: Манекенките се носат една со друга!

 Модниот дизајнер Рик Овенс ги испрати манекенките кои ги носеа неговите модели на Модната недела во Париз да се носат едни со други.

И тоа како! Некои од манекенките ги носеа своите колешки напред, така што нозете на едната се закачени на вратот на другата, како “човечко ланче”, а другите се закачени назад, како “човечки ранец”.

На некои на образот буквално им беше залепен задникот на колешката која ја носат, а во секој случај, веруваме дека ни на едните ни на другите не им било лесно…

Дизајнерот Рик Овенс кој сака да воведува новини на модната писта, вели дека неговата колекција ја слави женската сила, обрнува внимание на товарот кој го носат жените, но и на тоа како се поддржуваат една со друга.

modnarevija2

modnarevija3

modnarevija4

modnarevija5

modnarevija6

modnarevija7

modnarevija9

 
Коментари

коментари