Категории

ВИДЕО: Рита Ора ја отпеа „What Child Is This?“ во Рим по повод прогласувањето на Мајка Тереза за светица

Еден ден пред папата Францис да ја прогласи Мајка Тереза за светица, во базиликата Свети Павле надвор од ѕидините се одржа концертот „Химна за Мајка Тереза“.

За време на свеченоста во чест на животот и делото на Мајка Тереза, настапи и пејачката Рита Ора.

Заедно со Косовската филхармонија, Рита, која е родена во Приштина, ја изведе „What Child Is This?“. Погледнете го видеото:

https://www.youtube.com/watch?v=8yslQ3MtroQ

Прегледи:
177
Објавено на:
05.09.2016