Категории

2-годишно девојче е помеѓу најинтелигентните луѓе на светот – Има IQ 146

Двегодишното девојче Каше Квест – кое има IQ 146 – стана најмладиот член на општеството на најинтелигентните луѓе во светот, Менс.

Патем, само оние чие ниво на интелигенција е во првите два проценти од вкупната популација можат да станат член на Менса, со просечен коефициент на интелигенција помеѓу 85 и 115.

”Каше е неверојатна девојка, а во нејзиниот случај е одлична дека нејзините родители ја препознале толку рани потенцијали “, изјави извршниот директор на американскиот Менс Тревор Мичел за„ Фој њуз“. На овој начин, посочува Мичел, таа ќе може да и помогне повеќе во многуте уникатни предизвици со кои се соочуваат талентирани млади луѓе и деца на дневна основа.

„Не е секогаш лесно да се биде најпаметен човек во собата, а Менса разбира колку е важно младите да се вклопат и ние сме свесни дека често потенцијалот на детето не се препознава на време“, додаде тој.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kashe Quest (@kashequest)

Прегледи:
111
Објавено на:
01.06.2021