20 моќни илустрации кои ја прикажуваат нашата тажна реалност

Во какви луѓе се претворивме? Ќе ви падне напамет ова прашање гледајќи ги илустрациите на Марко Мелграти. Тој е дигитален номад илустратор. Минатата година живеел на Бали, а од неодамна живее во Колумбија, но набљудувајќи од страна успеал да ги регистрира деформитетите кои настануваат во современото општество. Неговите илустрации зборуваат повеќе од 1000 зборови.

Бесење

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marco Melgrati Illustration (@m_melgrati) on

Моќ, правда, пропаганда

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marco Melgrati Illustration (@m_melgrati) on

Со дипломите во реалниот свет

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marco Melgrati Illustration (@m_melgrati) on

Големиот брат

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marco Melgrati Illustration (@m_melgrati) on

Фатална женка

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marco Melgrati Illustration (@m_melgrati) on

Еволуција набрзина

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marco Melgrati Illustration (@m_melgrati) on

Политичка коректност

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marco Melgrati Illustration (@m_melgrati) on

Победници

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marco Melgrati Illustration (@m_melgrati) on

Да се остане ладнокрвен

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marco Melgrati Illustration (@m_melgrati) on

Втора мајка

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marco Melgrati Illustration (@m_melgrati) on

Вежбање емотикони

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marco Melgrati Illustration (@m_melgrati) on

Романтика

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marco Melgrati Illustration (@m_melgrati) on

Бегство на празник

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marco Melgrati Illustration (@m_melgrati) on

Волшебната флејта во времето на лајковите

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marco Melgrati Illustration (@m_melgrati) on

Банка

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marco Melgrati Illustration (@m_melgrati) on

Уметност за појадок

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marco Melgrati Illustration (@m_melgrati) on

Љубов на далечина

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marco Melgrati Illustration (@m_melgrati) on

Шминкање

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marco Melgrati Illustration (@m_melgrati) on

Сакај го непријателот свој

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marco Melgrati Illustration (@m_melgrati) on

Во затвор

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marco Melgrati Illustration (@m_melgrati) on
Коментари

[fbcomments]