Категории

20 најдобри фотографии направени од дрон во 2016 година

Последнава година особено популарни се дроновите, а се повеќе фотографи ги користат како алатка во нивното создавање уметност.

Best drone photos of 2016

Bogata Forest, Romania –  Calin Stan

Небото сега е уште едно поле на создавање на фотографите, тие со дронови можат да документираат неверојатни кадри, кои вообичаено ги гледаме од седиштето на авионите.

Сајтот за споделување на фотографии направени со дрон Dronestagram, кој има повеќе од 600 милиони корисници ни ги претставува некои од најубавите фотографии направени во текот на 2016 година.

Best drone photos of 2016

Basilica of Saint Francis of Assisi, Umbria, Italy –  Fcatutto

Best drone photos of 2016

Niagara Falls –  Ryanjones

Best drone photos of 2016

Copacabana, Rio de janeiro, Brazil – Ulysses Padilha

Best drone photos of 2016

Cable Beach, Australia –  Todd Kennedy

Best drone photos of 2016

Amadores, Gran Canaria, Spain –  Karolis Janulis

Best drone photos of 2016

Свадба, French Polynesia by Helene Havard

Best drone photos of 2016

Стадо овци, Romania – Thedon

Best drone photos of 2016

Полиња од лаванда Valensole, Provence, France –  jcourtial

Best drone photos of 2016

Чили пиперчиња, Guntur, India –  Aurobird

Best drone photos of 2016

Huia dam New Zealand –  Brendon Dixon

Best drone photos of 2016

Piton de la Fournaise Volcano –  DroneCopters

Best drone photos of 2016

Manta Ray, Yasawa Islands, Fiji –  Droneworks NZ

Best drone photos of 2016

Vernazza, cinque terre, italy –  jcourtial

Best drone photos of 2016

French Polynesia –  Actua Drone

Best drone photos of 2016

Буда, Ushiku Daibutsuby, Japan – cliechti

Best drone photos of 2016

Ски трка, Adzhigardak, Asha, Russia –  Maksim Tarasov

Best drone photos of 2016

 Alberta, Canada –  Aero Retina Optics

Best drone photos of 2016

Качување по карпи, Moab, USA –  Max Seigal

Best drone photos of 2016

Miedzyzdroje plaża, Poland –  Drone Expert

Сите фотографии се превземени од  Dronestagram.