20 најколоритни градови во светот

Патувањата секогаш будат некоја посебна радост во нас. Истражувањето на нови градови и нови култури, ни отвора нови хоризонти. Ова се градови кои зрачат со посебен шарм, ни претставуваат различни култури и ќе ве освојат со својата колоритност. 

Инсбрук, Австрија

Илулисат, Гренланд

Коб, Каунти Корк, Ирска

Бурано, Италија 

Манарола, Чинкве Тере, Итлија 

Гдањск, Полска

Свети Јован, Њуфаундленд, Канада

Сторторгет во Гамла Стен, Стокхолм

Жирона, Каталонија, Шпанија

Гванахуато, Мексико

Nyhavn, Копенхаген, Данска

Просида, Италија

Верназа, Чикве Тере, Италија

Реитдипхавен, Гронинген, Холандија

Нук, Гренланд

Курасао, Вилемстад

Варшава, Полска

Џодпур, Раџастан, Индија

Салвадор, Баија, Бразил

Мозаичниот Парк, Барселона, Шпанија
Коментари

коментари